HINTALOVON MŰVÉSZETI PROJEKT

Góg Angéla

food designer

Angéla szakmai pályafutása során számos figyelemre méltó sikert ért el. Innovatív diplomamunkáját, az „Emlékek cukrászdáját”, 2015-ben MOME Rektori díjjal jutalmazták, ami országos ismertséget hozott számára. Ezt követően több nagy közönséget bevonó kutatási projektet indított, amelyek az étkezés és emlékezés kapcsolatát vizsgálták. 

Doktori ösztöndíjas kutatása során 2015 és 2020 között mélyebb ismereteket szerzett a témában, és kétszer nyerte el a Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját. Ennek keretében születtek meg kísérleti projektjei, mint például „A vasárnapi ebéd” (2017) és „A jövő emlékei” (2018), amelyek az étkezési emlékek és történetek feldolgozására összpontosítottak. Angéla sajátos módszertanát az évek során folyamatosan tökéletesítette.

Aktív alkotóként az elmúlt közel 10 évben évente tartott egyéni kiállítást, ahol bemutatta aktuális kutatásait és projektjeit. 2020-ban megvédett disszertációjának címe: „Az emlék íze. Íz-emlékeink vizsgálata azok felidézhetőségének és megőrizhetőségének függvényében”. A jövő étkezését is kutatta, különösen a „A jövő asztala” projekt keretében, ahol a jövőbeli ízemlékekre összpontosított.

Angéla 2020-ban részt vett a Moholy Ösztöndíjprogramban, ahol a magyar száraztészták feldolgozásával kapcsolatos kutatását kezdte el. Módszertanát a következő generáció számára is továbbadja, hiszen 2015 óta oktat. 2023-tól a tárgyalkotás MA képzés szakvezetője, ahol a szak új struktúráján dolgozik kollégáival.

Egyéni tervezési szemléletét önálló munkák, felkérések és alkalmazott projektek során is kamatoztatja. Jelenleg az ONYX étterem művészeti vezetője, ahol food designer és tárgytervezőként az alkotói csapat egyik vezetőjeként dolgozik.

A művész alkotása

Emlékek vacsorája
25.000 Ft
2024
-

Ismerd meg a többi művészt is