HINTALOVON MŰVÉSZETI PROJEKT

Simon Márton

1984-

költő

Simon Márton költő a kortárs magyar irodalom egyik legizgalmasabb és legkreatívabb alakja. Simon a középnemzedék kiemelkedő képviselője, aki mindig a saját útját járta. Művészetével nemcsak a költészet világában, hanem a slam poetry és performansz műfajában is maradandót alkotott, és mára több ezer hűséges követővel és olvasóval büszkélkedhet.

Költői pályafutása 2004 óta tart, és eddig négy verseskötete jelent meg, melyek mindegyike kiemelkedő sikert aratott, elérve a mai verseskötetek között szokatlanul magas példányszámot. Simon Márton nem csupán költő, hanem kísérleti spoken word-album készítője is, és a japanológia mesterszak elvégzése után számos területen tevékenykedik: fordító, szerkesztő, programszervező és szövegíró.

Tagja a Szépírók Társaságának és a József Attila Körnek, és mostanában izgalmas hírek érkeztek róla. A Literán is olvashatták, hogy Simon elhagyta eddigi kiadóját, a Jelenkort, és mostantól saját webshopján keresztül értékesíti könyveit, emellett megalapította az Okapi Press kiadót. Új verseskötete, a "Hideg pizza" hamarosan bemutatásra kerül a Margó Könyvfesztiválon.

A művész alkotása

Gyermekvers felnőtteknek
120.000 Ft
2024
papír, fa keret

Ismerd meg a többi művészt is