HINTALOVON MŰVÉSZETI PROJEKT

Bázis

Majoros Áron
400.000 Ft

Évszám

2022-23

Technika

acél, hegesztett, keretezve

Méret

95x25 cm

A workshop-on megtartott előadások, beszélgetések megdöbbentőek és magával ragadóak voltak. A Vietnámban harcoló amerikai veteránokon diagnosztizáltak először traumatizáltságot. Kiderült azóta, hogy a társadalom egészét átszövő problémáról beszélünk, amit orvosolni lehet. Ezért is fontos cél, hogy a művészet eszközkészletével is segítsünk a figyelmet ráirányítani a traumatizált helyzetekre.

A szobrászatomban is használt műegyütteseim eszközkészletével valósítottam meg a Bázis acél-képemet is. A munka rendszerének egyik fő beemelt tárgyi eleme a szalag fűrészlap. A horizontális, lineáris elemek a tér megidézése mellett az idő folytonosságának megjelenítésére is alkalmasak. A finom formai beavatkozások a fűrészlapon ritmikus formai elemekbe módosulnak. Fókuszokat teremtenek, érzékeltetik a kép narratíváját.

A traumatizáltságnak számtalan formája lehet, a biztonság és a megnyugvás bázisának szimbólumaként a ház motívumát használtam. A képtér első felében egy erodált részlet látható, amin továbbfut a szemünk és egy biztonságot sugalló ház forma emelődik ki a lineális vonalon, ezzel egy pozitív feloldást ad a műnek.

Nézd meg a többi alkotást is

Heavy leaves
480.000 Ft
2023
filctoll, ceruza, akvarell papír
Egér (kézirat)
200.000 Ft
2010
füzet, könyv
ELADVA
Láthatatlan háromszög
220.000 Ft - Elkelt
2023
100% gyapjúfonal, kézi szövés
Megvásárolnád ezt az alkotást?

Küldjön nekünk egy üzenetet az űrlapon keresztül, és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot.