HINTALOVON MŰVÉSZETI PROJEKT

Bázis

Majoros Áron
400.000 Ft

Évszám

2022-23

Technika

acél, hegesztett, keretezve

Méret

95x25 cm

A workshop-on megtartott előadások, beszélgetések megdöbbentőek és magával ragadóak voltak. A Vietnámban harcoló amerikai veteránokon diagnosztizáltak először traumatizáltságot. Kiderült azóta, hogy a társadalom egészét átszövő problémáról beszélünk, amit orvosolni lehet. Ezért is fontos cél, hogy a művészet eszközkészletével is segítsünk a figyelmet ráirányítani a traumatizált helyzetekre.

A szobrászatomban is használt műegyütteseim eszközkészletével valósítottam meg a Bázis acél-képemet is. A munka rendszerének egyik fő beemelt tárgyi eleme a szalag fűrészlap. A horizontális, lineáris elemek a tér megidézése mellett az idő folytonosságának megjelenítésére is alkalmasak. A finom formai beavatkozások a fűrészlapon ritmikus formai elemekbe módosulnak. Fókuszokat teremtenek, érzékeltetik a kép narratíváját.

A traumatizáltságnak számtalan formája lehet, a biztonság és a megnyugvás bázisának szimbólumaként a ház motívumát használtam. A képtér első felében egy erodált részlet látható, amin továbbfut a szemünk és egy biztonságot sugalló ház forma emelődik ki a lineális vonalon, ezzel egy pozitív feloldást ad a műnek.

Nézd meg a többi alkotást is

ELADVA
Bizalom
880.000 Ft - Elkelt
2023
horgany, műfém
Heavy leaves
480.000 Ft
2023
filctoll, ceruza, akvarell papír
Név emlék nélkül III.
100.000 Ft
2023
ceruza, papír
Megvásárolnád ezt az alkotást?

Küldjön nekünk egy üzenetet az űrlapon keresztül, és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot.