HINTALOVON MŰVÉSZETI PROJEKT

Cseh Lili

1977 -

képzőművész

Minden lehetséges, de semmi sem biztos. 

Számomra az alkotói munka alapja egy létállapot, ami a szabadság és az abból eredő bizonytalanság kettőssége.  Egyszerre eufórikus és félelmetes, akár egy nagyon magas hegy tetejéről a végtelen térbe tekinteni.

Munkásságom a tér érzékelése, mint általános vizuális téma köré szerveződik. Leginkább a tér személyes megélése és ennek kifejezése érdekel, illetve téri helyzetek által személyes élmények, érzések megfogalmazása. A témát több különböző megközelítésből, eltérő hangsúlyokkal dolgoztam fel eddig, olyan fogalmak mentén, mint: térérzékelés, térillúzió, a távolság érzékelése, élettér, terület, helyszín. 

A kiindulás mindig összefonódik a szobrászat fogalmaival és eszközeivel. Gyakran adott kiállítási szituációra dolgozom, minek eredményeként nagyobb léptékű szobrok, helyspecifikus installációk jöttek létre. Emellett közvetlenebb, spontánabb alkotói módszerrel is szívesen hozok létre kisebb tárgyakat. 

Egyre fontosabbá válik számomra a mű létrehozásának folyamata. Ez egy olyan tevékenység, aminek nincs előre fixált eredménye, és akkor tartom sikeresnek, ha a végeredmény számomra is meglepő.

A művész alkotása

ELADVA
Bizalom
880.000 Ft - Elkelt
2023
horgany, műfém

Ismerd meg a többi művészt is